sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vinkuvonku massasarjat on perseestä itkuparku nyyh nyyh

Minä en itse henkilökohtaisesti ole koskaan ymmärtänyt sitä ideologiaa, ettei suosittu saisi olla suosittua. Suosiolle on nimittäin olemassa yleensä ihan pätevä syy. Kuten vaikkapa croksit. Vaikka niitä onkin kesäisin joka toisella vastaantulijalla jalassa, en silti jättäisi niitä ostamatta ja käyttämättä vain siki että kaikki muutkin käyttävät niitä. Vaan ostan ne ihan vain sen takia, että ne on mukavat jalassa ja että ne on nopea tunkaista jalkaan kiireessä tai vaikka postia hakiessa. Tai Adidaksen olkalaukut. Ihmeellisestä ja epäkypsästä pissisleimastaan huolimatta minusta ainakin ne on ihan kivannäköisiä ja laadukkaitakin, miksi siis en ostaisi sellaista (ovat käteviä koululaukkuina, kyllä) jos tarvitsisin? " No oishan tuomonen kiva, mutkun niitä on kaikilla muillakin..." - syyhyn nojautuen. Ei ei ei. Ei toimi näin. Ja pakko vielä kaikkien niiden neropäitten lannistuksieksi jotka ajattelevat siellä "No entä jos ne on oikeasti rumia mun mielestä? D8<"  että mielipiteet ovat sitten asia erikseen. Ja onhan tämäkin teksti vain omaa mielipidettäni.

No mutta onhan se kivaa olla erilainen. Ostaa sitä salmiakkia suklaan sijasta ja käyttää hametta kolmenkymmenviiden asteen pakkasilla toppahousujen sijasta. Ihan vain siksi ettei vahingossakaan saada päälle  massaanhukkujaleimaa. Massasta pitäminenhän on noloa. Hyi. Jossain vaiheessa vain sitten unohdetaan hommasta se terve järki ja mennään äärimmäisyyksiin. En voi tehdä sitätätä ja tuota enkä käyttää tuota ja tuota vaatekappaletta enkä pitää tästä ja tuosta sarjasta kun siitä sattuu joku muukin minun lisäkseni pitämään. Joo, olkaa ihan rauhassa ufoja ja oikeasti kotoisin vaikka kuusta, mutta lopettakaa herranjestas se massan dissaaminen. Onko se muka oikeasti niin hienoa korostaa sitä omaa (wannabe-)erilaisuutta haukkumalla lyttyyn kaikki niinsanotut massauijat? Varsinkin kun noin yleensä näissä massadissaajissa on se huono puoli, että oikeasti nekin fanittaa sitä Tokio Hotelia mutta tekevät sen vain erittäin huolellisesti salassa ja esittävät muille kuuntelevansa marsilaisten kaikuäänisinfonioita joista kukaan muu ei varmasti ikinäkoskaan ole kuullutkaan.

Koska tämä on cosplayblogi, niin en voi olla kitisemättä sivistyneesti massacosplayksesta ja massasarjojen haukkumisesta. Välistäkun tuntuu, että heti kun jokin sarja saa vähänkin normaalia enemmän suosiota, siitä tulee massaa ja sitä myöten noloa. Epäilen  että on noloa pitää sarjasta josta tykkää moni muukin, koska se osoittaa sinussa olevan laumasieluutta ja tulleen sinun haksautetuksi kuten kaikki tavistallaajat. Tai sitten vain ollaan mustasukkaisia piirrossarjoista eikä haluta kenenkään muun fanittavan sitä koska se on vain henkilöden x ja b yksinoikeus.
Ja auta armias, jos joku erehtyy cossaamaan massasarjaa. Eiku nappi ottaan tai Siperiaan, näin kärjistettynä. Ainiin, lisäski toki saat henkisellä spriitussilla piirretyn 'pikkuernu' tekstin otsaasi.
"Noku noita pikkuernui jotka casualcossaa Narutoo ja Preussii ja Sebastianii on joka nurkka täynnä, niille pitäs olla omat tilat että oisivat poissa meidän trueharrastajien tieltä"- ajatus tuntuu leijuvan sanattomana ilmassa. Miksi? Enkä edes ala kaahkota asiasta pikkuernujen dissaus tai eliittiotakunatsit.
   Noin yleensähän cosplay ei saisi olla hauskaa ja helppoa. Sen pitäisi vaatia viimeisetkin rahasi, hermosi ja irtileikatut sydänjuuresi. Kun joku ui vastavirtaan ja päättääkin tehä halvan ja helpon casualNaruton, ollaan petetty kaikki oikeat harrastajat ja tehty cosplaysta naurettavaa naamiasleikkiä. Puhumattakaan siitä jos sattuu aidosti vain haluamaan cossata sitä Narutoa sen takia, koska se on yksi lempihahmoista ja sarja on hyvä. Minä vannon sen ajatuksen nimeen että cosplay saa olla yksinkertaista kaappicossausta tai uskomattoman taitavasti tehtyjä, upeita asukokonaisuuksia. Kunhan kaikilla on hauskaa.


Täysin pointittoman, sekavan vuodatukseni ideana oli lähes ainoastaan raivota verissä päin:


LOPETTAKAA SE MASSAN DISSAAMINEN.

Kiitoksia. Hyvää sunnuntainjatkoa, rakkaat.

~Piichii




1 kommentti:

  1. Täyttä asiaa koko teksti ja oon kyllä täysin samaa mieltä.
    PS. Elizabeth yksisarvisella on sinua ikävä ♥
    ~ Iggy if you know who I am ;)

    VastaaPoista